«  Naar Blog overzicht
Blog

5 ideeën voor een betere bedankpagina

Een belangrijk doel van een website is om de doelgroep een formulier in te laten vullen, zodat diegene meer wordt dan een passant. Veel webwinkeliers en websitebeheerders onderschatten daarbij de kracht van de pagina die getoond wordt, nadat een bezoeker zijn contactgegevens heeft achtergelaten. 

Daarom 5 voorbeelden voor een aansprekende bedankpagina:

  • Erik
    Erik Gosker
    Accountmanager

Tip voor jouw bedankpagina: help iemand verder met aanvullende informatieHelp iemand op de bedankpagina verder met aanvullende informatie...1. Vertel over het proces
Vertel op de bedankpagina hoe het vervolg gaat. Wat gebeurt er met de gegevens en wanneer kan iemand een reactie verwachten? Bijvoorbeeld bij een sollicitatie. Vertel wanneer de vacature sluit en kandidaten uitgenodigd of afgewezen worden...

2. Vraag om jou te volgen
Ook is de bedankpagina een goed moment om iemand te overtuigen om jouw bedrijf te volgen op sociale media. Vertel bijvoorbeeld wat jullie delen op sociale media en iemand mist die jullie niet gaat volgen...

3. Vraag om jouw boodschap te verspreiden
Natuurlijk kun je iemand verleiden om anderen te vertellen over jouw bedrijf. Laat bijvoorbeeld na een donatie een filmpje zien van al het moois dat met het gegeven geld gedaan wordt. Maak het eenvoudig om het filmpje op sociale media te delen.

4. Verkoop nog meer
Onze laatste blogs direct in jouw mailbox? Meld je aan voor de Motivo-Update...De bedankpagina is bovendien een prima plek om aanvullende diensten aan te kondigen, of extra producten aan te bieden. Onlangs kocht ik kaartjes voor een festival in Duitsland, waarna ik vervolgens de mogelijkheid kreeg om een kant-en-klare-tent te reserveren. Nou, dat wilde ik wel. Voor de prijs die ik betaalde kan ik ook een nieuwe tent kopen, maar ik heb het wel gedaan.

5. Maak van een eenmalige een terugkerende bezoeker
Natuurlijk kan iemand zich bij jouw contactformulier aanmelden voor een e-mailnieuwsbrief, maar waarom zou ik dit doen? Verleid daarom iemand daarom op de bedankpagina alsnog om zich in te schrijven.

Hoe zien de bedankpagina's op jouw website er uit? Als jij dat niet weet, dan moet je toch eens kijken...

Succes!

Als deze blog jou geïnspireerd heeft of als jij een aansprekend voorbeeld hebt van de bedankpagina op jouw website, laat je dan een like of reactie achter op Linkedin? Dat zou ik tof vinden!

We werken met liefde samen