«  Naar Blog overzicht
Blog

6 websites om aan mooie afbeeldingen te komen

Eerder schreven we een blog over 5 websites om aan de juiste afbeeldingen te komen. In dit blog hebben we 6 nieuwe websites met afbeeldingen voor je.

  Detail afbeelding

  Disclaimer

  Voordat we je meenemen in de wereld van afbeeldingen en stockfoto's, willen we je meegeven dat je altijd zelf het recht van de afbeeldingen moet controleren. Met andere woorden, mag jij die afbeelding wel (gratis) gebruiken? Als dit niet het geval is moet je verder zoeken.

  1. Free refe real life photosRefe op Tumblr

  De pagina van Refe op Tumblr focust zich voornamelijk op techniek en mensen. De stijl varieert van modern tot ouderwets, met hier en daar een prachtige natuurfoto. Klikken op de afbeelding geeft je direct de mogelijkheid het bestand te downloaden. Wil je liever het grote formaat downloaden, dan word je doorgestuurd naar een andere website voor de originele afbeelding.

  2. Jay MantriJay Mantri

  Jay Mantri distribueert zijn afbeeldingen via Tumblr. In de eerste zin op zijn website linkt hij naar de website van Creative Commons waar aangegeven wordt dat je met de afbeeldingen mag doen wat je wil. De afbeeldingen zijn sfeervol, handig voor pagina's waar een duidelijke sfeer van af moet stralen.

  3. Picography

  "Free hi-resolution photos. Use them however you like.". Wederom een website met afbeelding die je naar eigen keuze mag gebruiken. De website toont een aantal afbeelding onder elkaar èn heeft een zoekfunctie. Neem je tijd en scroll er eens rustig doorheen.

  4. AlbumariumAlbumarium

  De eerste website in dit overzicht die niet begint met een afbeelding maar met een overzicht van populaire albums. Daarnaast kun je in alle albums zoeken. Het gemak waarmee je kunt filteren geeft deze website iets extra's. In tegenstelling tot de andere websites worden er 3 kleinere afbeeldingen naast elkaar getoond.

  5. StokpicStokpic

  Stokpic biedt een schat aan afbeeldingen. De keuze is zeer divers. Daarnaast is het mogelijk je in te schrijven op een mailing met daarin 10 nieuwe, vrij te gebruiken, afbeeldingen. Deze mailing wordt elke 2 weken verstuurd. 

  6. IM FREEIM FREE

  Een grote hoeveelheid afbeeldingen die netjes ingedeeld zijn in categorieën. Na het kiezen van een categorie heb je de keuze uit een aantal subcategorieën. Zo kun je snel de juiste afbeelding bij je content zoeken.

  Tot slot

  Na deze stortvloed aan linkjes en afbeeldingen zijn we benieuwd welke bronnen jij gebruikt voor het zoeken naar een afbeelding?

  Afbeelding: Onbekend CC

  We werken met liefde samen