«  Naar Blog overzicht
Blog

De 3 populairste payment providers

De inleiding kan kort, want elke webshop heeft een payment provider nodig. Waar let jij op bij jouw keuze voor leverancier? Wij noemen alvast 7 punten die wij belangrijk vinden en vervolgens de 3 providers waar wij al prettig mee werken.

 • Jelle
  Jelle Witteveen
  Technisch directeur

7 aandachtspunten bij het kiezen van jouw payment provider:

 1. Veiligheid; ten eerste wil je te allen tijde dat het betalingsverkeer veilig en betrouwbaar is.
 2. Kosten; daarnaast wil je natuurlijk niet te veel betalen.
 3. Betaalmogelijkheden; maar je wilt ook dat de klant kan kiezen hoe hij of zij wil betalen. 
 4. Schaalbaarheid; daarnaast is het goed om vooraf te bepalen of je alleen de Nederlandse markt gaat bedienen, of heb je ambities naar het buitenland?
 5. Design; ook wil je dat jouw klant tot aan de laatste actie weet dat hij of zij zaken doet met jouw bedrijf.
 6. Intregratie; bovendien wil je een payment provider die goed te integreren is in jouw website, zodat er zo min mogelijk tijd weglekt bij het realiseren van de koppeling.
 7. Helpdesk; ten slotte wil je bij vragen of problemen contact opnemen met een helpdesk, toch?

In Nederland zijn er meer dan 20 verschillende bedrijven die online betaaloplossingen aanbieden. Hoewel we overtuigd zijn dat we met vrijwel elke provider kunnen koppelen, maakt dat de keuze niet eenvoudig. Daarom brengen wij de lijst terug tot

de 3 populairste paymentproviders van Motivo:

1. Mollie
Deze payment provider is door onze klanten het meest gebruikt en werkt naar tevredenheid. Een goede keuze, als je voornamelijk actief bent in de Nederlandse markt.
Website: Mollie.com

2. Ingenico
Ingenico is één van de Europese marktleiders op het gebied van online betaaldiensten. Met name interessant voor bedrijven die zich richten op de buitenlandse markt.
Website: Ingenico.com/

3. Buckaroo
Buckaroo biedt specifieke mogelijkheden op het gebied van credit management en het incasseren van periode betalingen (recurring payments). Bovendien zijn zij meerdere malen uitgekozen tot de beste Payment Provider van Nederland.
Website: Buckaroo.nl/

Dit lijstje hebben we opgesteld voor de snelle beslisser. Voor een uitgebreid overzicht en toelichting verwijzen we naar de site: Internetkassa.nu. Daar vind je veel meer informatie en kennis die jou zou kunnen helpen bij de keuze voor een payment provider.

Wil jij een webshop? En kunnen wij jouw helpen?

Neem dan contact met ons op

We werken met liefde samen