Motivo Rocks - een kijkje backstage met Charlene

Motivo

Dat Motivo fan van de Rockefeller Habits is (vanuit Scaling-up - Verne Harnish), wordt niet onder stoelen of banken geschoven. De toepassing van die methode heeft namelijk al eerder strategische plannen opgeleverd met mooie impact als gevolg. Om persoonlijk, als team en als bedrijf te groeien, werkt Motivo sinds 2019 daarom elk kwartaal aan ‘Rocks’. Het is verrassend om te zien hoe samenwerking zorgt voor onderlinge versterking en de verbetering van de werkomgeving.

Waar we voor gaan

“Rocks zijn concrete prioriteiten die moeten resulteren in vooruitgang binnen Motivo. Denk daarbij aan het ontwikkelen van een beloningssysteem rondom het salaris, de inrichting van het kantoor of een proces meer inzichtelijk maken. De Rocks moeten niet te groots zijn, omdat we aan het einde van het kwartaal duidelijke resultaten moeten kunnen zien”, vertelt Charlene, product owner bij Motivo. 

Zodra de Rocks aan het begin van het kwartaal gedefinieerd en gepresenteerd zijn tijdens onze kwartaalmeeting, krijgen alle collega's een week de tijd om te bedenken of ze willen aanhaken bij een Rock. Charlene vertelt hierover: “Meedoen is geheel vrijwillig. Het proces verschilt uiteraard per doel, maar het samenwerken staat centraal. Het gaat soms niet eens om grote veranderingen als oplossing. Vaak ontdekken we juist elementen die eigenlijk al goed werken en simpelweg versterkt moeten worden.”

Resultaat vanuit diverse perspectieven

Aan het einde van het kwartaal worden de resultaten gepresenteerd aan alle collega's. “Het is mooi om te zien hoe iedereen vanuit zijn eigen positie meedenkt. Aangezien we vaak met heel diverse Rocks te maken hebben, kunnen de eindresultaten variëren van nieuw meubilair tot verbeterde werkprocessen. Uiteindelijk draait het allemaal om hoe leuk we Motivo als werkplek kunnen maken. Samen als team.”

Bekijk onderstaande video voor meer informatie over Rocks.
Vind je het leuk om meer te horen over interne ontwikkelingen bij Motivo?

Volg ons dan op LinkedIn!

Website