«  Terug naar overzicht
Blog

online jaarverslagen in de (ouderen)zorg

  • Erik
    Gosker

Vroeger gingen jaarverslagen vooral over de financiële prestaties van een organisatie: omzet, kosten en winst. De moderne jaarverslagen vertellen een veel omvattender verhaal. Er wordt ook aandacht besteedt aan de sociale winst en dat interesseert niet alleen mij een stuk meer.

Wij zoeken online jaarverslagen in de zorg, maar vonden er weinig. Help jij ons om de lijst zo compleet mogelijk te maken?

overzicht van online jaarverslagen uit de zorg:

1. Accolade

Accolade heeft haar jaarverslag in een uitgebreide, maar overzichtelijke manier gepresenteerd. Door een goede combinatie van heldere tekst en bijbehorende afbeeldingen laat Accolade de belangrijkste resultaten van 2017 zien. Wat mij betreft mogen de teksten nog een stuk korter, maar het jaarverslag navigeert heel prettig, dus je kunt datgene lezen dat jou boeit!

Jaarverslag: https://bestuursverslag.accolade.nl/
Online jaarverslag Accolade

2. Zorggroep Oude en Nieuwe land

Wat opvalt aan het jaarverslag van Oude en Nieuwe land zijn de persoonlijke verhalen bij de onderwerpen. Zowel door diepte-interviews te presenteren en filmpjes te gebruiken. Het enige dat ik mis is een teaser op de homepagina: hoe verleid je de bezoeker om een onderdeel te lezen? Maar verder een jaarverslag dat prettig leest en uitermate geschikt is voor zoekmachineoptimalisatie.

Jaarverslag: https://www.zorggroep-onl.nl/betrokkenzorgin2017/
Online jaarverslag Zorggroep Oude en Nieuwe Land

3. Pleyade

Het online jaarverslag van Pleyade hebben we zelf gemaakt. Eén die het warme verhaal van Pleyade vertelt met heldere teksten en krachtige foto's. Aangevuld met korte interviews en voorbeelden uit de praktijk. En als je alleen nieuwsgierig bent naar de cijfers? Dan vind je deze in een speels en overzichtelijk schema.

Jaarverslag: jaarverslag.pleyade.nl

online jaarverslag VVT
 

4. IJsselheem

Het jaarverslag van IJsselheem heeft een titel die mij aanspreekt: “Er zit een verhaal in elk mens.” Heel erg gericht op de cliënt die centraal staat, doordat zij hen consequent met u aanspreken. Met prachtige foto's . Aangevuld met korte interviews en voorbeelden uit de praktijk. En ook zij tonen de cijfers op een speelse manier in een infographic.  Goed gedaan!

Jaarverslag: jaarverslagijsselheem.nl

Online jaarverslag IJsselheem

Deel jouw online jaarverslag in de (ouderen)zorg

Slechts 3 online jaarverslagen in de ouderenzorg? Er zijn er vast meer, maar wij hebben ze niet gevonden. Deel jij jouw online jaarverlag met ons? Hieronder of via Linkedin.  Vervolgens voegen wij hem toe aan deze blog.

 

 

 

Heb jij geen online jaarverslag, maar overweeg je er wel een? Maak dan een afspraak voor een online jaarverslag >> of meld je aan voor onze nieuwsbrief >>

We werken met liefde samen