Over Betekenisvol werk

Motivo

Betekenisvol werk. Huh? Wat is dat, betekenisvol werk? En dan bij een bedrijf dat software maakt? Kan dat wel? Jazeker! Wij geloven in een softwarebedrijf met professionals die zich inzetten voor organisaties die belangrijke en mooie dingen doen. De wereld elke dag voor anderen beter wil maken.

Instroom en behoud

Wij zien grote verschillen in motivatie bij jonge, nieuwe medewerkers. Sommige Motivianen werken bij ons voor het werken aan complexe, technische uitdagingen. En dat is goed. Niet iedereen hoeft die diepe overtuiging te voelen ‘iets goeds’ te doen voor onze klanten. Toch vertellen we veel over de impact die je maakt met je werk als ontwikkelaar, product owner, tester. Wij willen organisaties verder brengen die weer anderen verder willen brengen. Dat is mooi, belangrijk, maar ook onderscheidend. Het zorgt bij ons voor kwaliteit in instroom en het behoud van onze collega’s. 

Beloftes 

Een belofte is mooi, beter dan een missie. Helemaal als het gaat om collega’s. Een belofte wil je je voor inzetten, komt dichtbij, wordt persoonlijk. Daarom werken we met 5 beloftes om invulling te geven aan het begrip ‘betekenisvol werken’. 

De 5 beloftes van betekenisvol werk bij Motivo:

  1. Jij doet ertoe. Jij werkt bij Motivo omdat we je vertrouwen, zowel in je werk als persoon. Daarom is het belangrijk dat je werk doet dat bij je past.
  2. Wij werken zonder bazen en functies. Je krijgt dus vrijheid en verantwoordelijkheid en vooral de mogelijkheid om het maximale uit jezelf te halen. 
  3. Wij werken voor organisaties die het verschil maken voor anderen. Daarom is jouw werk zo belangrijk. 
  4. Jouw ontwikkeling en groei is super belangrijk, daarom dagen we je uit binnen je werk.
  5. Wij bieden je een goed salaris om prettig te leven te ontspannen.

Fouten maken

We zijn er natuurlijk niet met deze mooie beloftes. Elke dag werken we aan de invulling ervan en werken onze collega’s aan het invullen ervan. En zullen we fouten maken. Dat is zeker. Toch vinden we dat we deze beloftes moeten maken. Om van betekenis te zijn voor onze collega’s en onze opdrachtgevers in zorg en non-profit. Het cirkeltje rond.

Website