Sociaal Intranet

Iedereen betrokken, minder kosten

Een goed intranet, waardoor jij en je collega's meer tijd hebben voor het werk waar jullie goed in zijn. Daar ligt onze focus. 

Om dat te bereiken gaan we graag met je in gesprek om een goed beeld te krijgen van de organisatie, jullie medewerkers en hoe bepaalde processen verlopen. Deze informatie leggen we vast en verwerken we vervolgens in een demo-intranet. Uit ervaring weten we dat dit een goede methode is om zo het intranet te testen en te finetunen. De ideale check om samen met je collega's te controleren of de behoeftes goed vertaald zijn in slimme functionaliteiten. Zo werken we met elkaar in een aantal rondes naar een goed werkend intranet.

Voor de zorgbranche hebben we een Sociaal Intranet ontwikkeld, wat nét andere accenten kent. Lees meer over het Sociaal Intranet voor de zorg.

Een centrale plek

Wat hebben jouw collega’s nodig om hun werk nog beter te doen? Vanuit die gedachte is ons sociale intranet ontwikkeld. Het wordt de startplek van ieders werkdag. Met overzichtelijk het belangrijkste en laatste nieuws, direct een link naar belangrijke applicaties. Het sociale intranet is zo ingericht dat het jouw collega's zo ondersteunt bij hun werk dat grote hoeveelheden e-mails worden geëlimineerd.

Het nieuwe samenwerken

De samenwerking tussen medewerkers verbetert gegarandeerd. Werk overzichtelijk samen door discussies te starten en informatie transparant te delen. Deel kennis in een groep over bijvoorbeeld een specifiek onderwerp of bedrijfsonderdeel. Medewerkers kunnen zelf projecten en groepen starten, lid worden of volgen.

Niet zoeken, maar vinden

Uiteraard hebben we een uitgebreid smoelenboek waar collega’s gevonden worden op naam, functie en kwaliteiten. Ook alle belangrijke documenten en de veelgestelde vragen over het werk en de organisatie worden door een doordacht algoritme eenvoudig en snel vindbaar. Hoeveel tijd en geld kan jouw zorgorganisatie besparen door alle belangrijke antwoorden binnen handbereik te hebben?

De medewerker centraal

Ieders startpagina wordt relevant én persoonlijk. Iedere medewerker kiest zelf welke groepen, projecten en nieuws hij of zij volgt. Groepen biedt daarnaast de mogelijk om niet werkgerelateerd topics te starten. Denk aan een marktplaats of bijvoorbeeld een fietsgroep. Het intranet wordt een plek om collega’s met elkaar in contact te brengen, op een persoonlijke manier. Niet alleen financieel, maar ook sociaal levert het intranet veel voordeel op.

Het verschil

Een goed sociaal intranet maakt echt het verschil. Medewerkers voelen zich meer betrokken bij de organisatie en het biedt de mogelijkheid om op de werkvloer flink te besparen in tijd en kosten. Zo blijft er meer tijd en energie over voor werk dat er écht toe doet.

Plan een demo van ons sociaal intranet 

 

De Christelijke Gereformeerde Kerk Zwolle werkt al jaren met Motivo. We gebruiken onze website mee voor de externe communicatie, maar hebben ook het voor ons net zo belangrijke sociaal intranet met 3500 gemeenteleden. De website is steeds meer de spil in de communicatie in onze gemeente geworden. 

Bart Kragt
Christelijke Gereformeerde Kerk Zwolle

We werken met liefde samen