«  Naar Over ons overzicht
Over ons

Even voorstellen: Henk Gootjes, directeur online innovatie in de zorg bij Motivo

Henk Gootjes (43) is op 1 mei begonnen als directeur zorg en innovatie. Een nieuwe functie binnen Motivo. Zorg en innovatie? In dit artikel kom je erachter wat Henk drijft, waarom Motivo zich volop gaat richten op de zorg en wat de gezamenlijke toekomstvisie is. En hoe je een afspraak kunt maken om bij te kletsen over wat er in zorg en welzijn gaande is en wat Motivo te bieden heeft.

  • Henk
    Henk Gootjes
    Directeur Innovatie Zorg

Betrokken bij zorg en welzijn

Jarenlang werkte Henk samen met zorg-en welzijnsorganisaties. Vanuit zijn functie bij werkgeversorganisatie ZorgpleinNoord, met ongeveer 290 aangesloten zorgorganisaties, werkte hij onder andere aan het verbeteren van het imago van het werken in de zorg en het verhogen van de instroom(mogelijkheden).

Henk legt onderzoeker Nadia zijn visie uit over een sociaal intranet voor de zorgFocus naar behoud

“Steeds vaker zie ik de focus verschuiven van instroom naar behoud. Goed werkgeverschap, maar ook goed werknemerschap. Niet alleen vanuit de drang om de zorg beschikbaar te houden, maar vooral ook om medewerkers te ondersteunen in hun ontwikkeling om de beste zorg voor cliënten te leveren. Zo zijn ze als echte professionals cruciaal voor de toekomst van de zorg”, aldus Henk. “Ik heb gezien dat werkgevers die meer aandacht besteden aan de ontwikkeling en het welbevinden van medewerkers, resultaat behalen met een hogere kwaliteit en beschikbaarheid van zorg.”

Een missie

“Mijn droom is dat mijn kinderen later kunnen genieten van goede zorg en ondersteuning. Ik denk dat een krachtige online tool daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren”, aldus een vastberaden Gootjes. “En bij Motivo vind ik een gemotiveerd team met dezelfde dromen. En de kennis en knowhow om zo’n tool te ontwikkelen”.

Motivo ontwikkelde al meerdere intranetoplossingen voor zorginstellingen, maar wil nu een integrale oplossing ontwikkelen op het gebied van behoud en ontwikkeling van zorgprofessionals. Uiteindelijk doel is om sociale innovatie te faciliteren. “De uitdagingen op de arbeidsmarkt in de zorg zijn zo groot, dat we er niet omheen kunnen om met big data samen te zoeken naar wat werkt. Dat is sociale innovatie in optima forma. Dan kunnen we grote stappen maken”, aldus Gootjes.

Meedoen? Stap in!

Motivo is bezig de volgende stappen te maken; intelligente software ontwikkelen dat organisaties echt helpt. “Samen met zorgorganisaties die ook de uitdagingen te lijf willen gaan, willen we  het sociaal intranet verder ontwikkelen. Wij zoeken organisaties die met ons de reis willen maken om de beste intranet applicatie te ontwikkelen voor de zorg. De eerste zorginstellingen hebben zich al gemeld”.

Wilt u als zorgorganisatie ook meedoen met innovatie? Of bent u geïnteresseerd in wat Motivo in de toekomst van plan is? Van harte welkom in Zwolle!

Stuur een mail naar Henk  of  Plan een gesprek met Henk

Bel Henk: 06-81514602

We werken met liefde samen