«  Naar Over ons overzicht
Over ons

Zo werkt Motivo: de restaurantmetafoor

Goede koks maken de meest fantastische maaltijden, wanneer aan de juiste voorwaarden wordt voldaan. Heel belangrijk zijn natuurlijk de ervaring van de koks en de ingrediënten; vers en van goede smaak. Daarbij is nog een andere belangrijke voorwaarde, namelijk focus. 
Bij Motivo staan de projectteams in de keuken, zij zijn de koks. Anderen nemen de 'oberzaken', zoals projectmanagement en support voor hun rekening. Daardoor kunnen wij fantastische websites, webshops en sociaal intranet ontwikkelen.

  • Lennard
    Lennard Veldwijk
    Algemeen directeur
Detail afbeelding

Eigen domein

Bij koken is timing cruciaal. Een kok wordt bij voorkeur niet gestoord door klanten en het liefste zo min mogelijk door obers. Daarom vinden jij en ik, klanten van het restaurant, het logisch dat wij niet rechtstreeks bij de kok een bestelling plaatsen. Sterker nog; we laten hem het liefst in zijn keuken doen waar hij goed in is - daar zijn we allemaal bij gebaat.

Het liefst heeft de kok complete focus op het gerecht dat hij bereidt en wordt hij enkel gestoord door de klant voor wie hij aan het kokkerellen is. Bijvoorbeeld wanneer je als klant een groot diner organiseert, of een hele specialistische vraag stelt of als de kok gevraagd wordt om een specifieke maaltijd aan te prijzen.

Onze koks

Onze teams zijn onze koks. Support en account zijn de obers en jij blijft de klant. De teams zijn het kloppend hart van een organisatie als de onze. Daarom vind ik het belangrijk dat er een omgeving wordt gecreëerd waar er ruimte is voor focus, zodat een project de tijd en aandacht krijgt om creatief en technisch optimaal te groeien tot een prachtresultaat. 

Meer bereiken

Ik geloof dat we meer bereiken als we de projectteams vooral laten doen waar ze goed in zijn: fantastische websites ontwikkelen, doordat zij geconcentreerd werken voor één klant. Anderen nemen de 'randzaken', zoals projectmanagement en support voor hun rekening. Daarom werken de projectteams fysiek in een eigen ruimte, zodat zij zo min mogelijk worden afgeleid door iemand anders dan de klant.

Stephan Covey deed ooit een inmiddels beroemde uitspraak:
"The main thing is to keep the main thing the main thing. Don’t get sidetracked."

Als je er niet voor blijft waken zijn de koks van je organisatie bezig met bedienen.

We werken met liefde samen