Sociaal intranet

intranet
op maat

Niet zomaar intranet, maar sociaal intranet. Een platform voor en door medewerkers die online in een vertrouwde omgeving het beste uit zichzelf en je organisatie halen.

Ontdek hoe

Sociaal Intranet

Iedereen betrokken, minder kosten

Een goed intranet, waardoor jij en je collega's meer tijd hebben voor het werk waar jullie goed in zijn. Daar ligt onze focus. Wij geloven niet in standaard oplossingen, omdat geen enkele organisatie 'standaard' is. We maken het intranet op maat, zodat het naadloos aansluit op de wensen van jouw organisatie.

'Hoe de hazen lopen'

Om dat te bereiken gaan we graag met je in gesprek. We willen namelijk begrijpen 'hoe de hazen lopen'. Zo krijgen we een goed beeld van de organisatie, z'n medewerkers en hoe bepaalde processen verlopen. Deze informatie leggen we vast en verwerken we vervolgens in een prototype. Uit ervaring weten we dat dit een goede methode is om het concept te testen. De ideale check om samen met je collega's te controleren of de behoeftes goed vertaald zijn in slimme functionaliteiten. Vervolgens gaan we van start met het ontwerp en de ontwikkeling. 

Zes ingrediënten voor een succesvol intranet

Gedurende het hele traject houden we een aantal zaken specifiek voor ogen. We noemen dat de zes ingrediënten voor een succesvol sociaal intranet:

1. Relevantie

Op basis van onder andere profielen serveren we alleen relevante data. Op deze manier creëert het intranet continue meerwaarde.

2. Eigenaarschap

Het intranet is voor iedereen. Wij zijn er een voorstander van om elke medewerker de mogelijkheid te geven om content te plaatsen. Dit verhoogt het eigenaarschap en daarmee het gebruik.

3. Samenwerken

Samenwerken aan projecten of kennis delen in groepen.

4. Belangrijkste systemen

We koppelen het intranet aan de belangrijkste systemen van de organisatie. Daardoor wordt het intranet het startpunt van elke medewerker.

5. Altijd en overal

Het intranet is op elk apparaat benaderbaar en op elke plaats.

6. Gebruiksvriendelijk

We besteden veel zorg aan een gebruiksvriendelijk intranet. Een aantrekkelijk design met uitgekiende interfaces. Na lancering blijven we verbeteringen doorvoeren en natuurlijk alle gebruikersdata monitoren.

Het verschil

Een goed intranet maakt echt het verschil. Medewerkers voelen zich meer betrokken bij de organisatie en het biedt de mogelijkheid om op de werkvloer flink te besparen in tijd en kosten. Zo blijft er meer tijd en energie over voor werk dat er écht toe doet.

Bekijk een aantal
van onze sociaal intranet

Digipleyn van Pleyade

Solis Intranet