Solis Intranet

Optimaal communiceren met sociaal intranet

Bij Zorggroep Solis kun je terecht voor allerlei vormen van zorg. De medewerkers, therapeuten, specialisten, verpleegkundigen, verzorgenden en vrijwilligers zetten zich elke dag in voor hun cliënten. Bij alles wat Solis doet, staat professionaliteit, zorgzaamheid en betrokkenheid voorop.

Sociaal intranet Solis

Sociaal intranet

Het (sociale) intranet van Zorggroep Solis helpt medewerkers om maximaal te focussen op waar ze goed in zijn. Met intranet als startpunt kan er snel geschakeld worden naar andere systemen zoals webmail of het salarissysteem. Na inlog wordt er voor elke medewerker relevante informatie geserveerd op basis van hun eigen profiel. Zo ontvangt een thuiszorgmedewerker weer andere informatie dan bijvoorbeeld een verzorger voor dementerenden. Alles precies op maat met zo min mogelijk ruis.

Logo Zorggroep Solis

Responsive

We hebben ervoor gezorgd dat medewerkers altijd en overal bij het intranet kunnen. Op kantoor, maar ook onderweg en thuis. En niet alleen op een vaste pc, maar ook op mobiele apparaten, zoals smartphones, tablets en laptops. Want er wordt meer uit een intranet gehaald dat optimaal aansluit op de wensen van de gebruikers.

Lees de impact van het sociaal intranet op Zorggroep Solis.

Naar de testimonial van Tineke Spijkers

Gebruiksvriendelijk

We hebben veel zorg besteed aan de gebruiksvriendelijkheid van het intranet. We hebben samengewerkt met een team vanuit Zorggroep Solis, die de breedte van deze zorgorganisatie vertegenwoordigde. Deze input was de basis van het prototype en het grafisch ontwerp. Na livegang zijn we in gesprek gebleven met dit team, daarnaast hebben we het gebruik strak gemonitord. We hebben hiervoor een externe tool ingezet die elk bezoek opneemt. Op basis van deze gegevens hebben we het intranet op een nog hoger niveau weten te krijgen.

Welkomstwizard sociaal intranet

Samenwerken

Samenwerken is een belangrijk onderdeel van het sociale intranet. Dit onderdeel noemen wij 'Samen'. Hierin kan elke medewerker een groep of project starten. Groepen worden bij Zorggroep Solis vooral gebruikt om kennis te delen rondom ziektebeelden of het delen van de praktische informatie op een afdeling. Projecten hebben een kop en een staart. Projecten worden bij Zorggroep Solis gebruikt om bijvoorbeeld een belevingsgang voor dementerenden in te richten.

'Motivo zet interne communicatie van Zorgroep Solis op een hoger plan'

We wilden meer betrokkenheid van onze medewerkers bij de organisatie. Ook wilden we samenwerking bevorderen, kennis op een betere manier delen, innovatie stimuleren en snel inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Hoewel we pas enkele maanden live zijn durf ik te stellen dat Motivo en Zorggroep Solis hierin glansrijk geslaagd zijn.

Referentie Tineke SpijkersTineke Spijkers
Hoofd marketing & communicatie Zorggroep Solis