Klasseplan

Gepersonaliseerd leren eenvoudig gemaakt

Klasseplan is een webapplicatie voor het maken van weektaken en groepsplannen in het basisonderwijs. Van veel methodes die gebruikelijk zijn in het primair onderwijs staan de planningen en doelen al kant en klaar in Klasseplan. 

Webapplicatie Klasseplan

Gepersonaliseerd leren

Klasseplan maakt het mogelijk om voor leerlingen eenvoudig een gepersonaliseerd leerplan te maken. Van de meestgebruikte lesmethodes staan de planning en doelen al klaar in Klasseplan, waardoor het vooral een kwestie is van fine-tunen.

Vanuit de weekplanning is het mogelijk een taakkaart te maken voor elke leerling en voor de leerkracht. De leerling kan per dag en per vak zien wat hij gaat doen. In de jaarplanning kan voor het hele lesjaar aangegeven worden welke taken er gedaan moeten worden. Planningen kunnen uiteraard worden geëxporteerd en geïmporteerd. Minder werk en meer overzicht, dat is Klasseplan.

Iconen Klasseplan

Klasseplan App

Ook hebben we een aparte omgeving voor de leerling ontwikkeld. Deze omgeving is ontworpen voor de tablet. Zo kan de leerling zelf zijn of haar taken inplannen, geeft hij of zij aan welke onderdelen er afgerond zijn en reflecteert hij of zij op de doelen uit Klasseplan. Een leerdoel is bijvoorbeeld: Ik kan cijfers vermenigvuldigen.

Realtime te volgen

De leerkracht kan dit alles realtime volgen op het leerkrachtendashboard in de webapplicatie. Minder werk en meer overzicht voor de leerkracht, dat hebben we gerealiseerd voor Klasseplan.

Klasseplan logo

Bekijk andere voorbeelden
van onze webapplicaties

MijnBezorgtijd

Klantportaal Dakmanagement