Proclaimer

 

Als jij onze website bezoekt laat jij gegevens achter. Deze hebben we nodig om te zorgen dat we jou zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn. We springen altijd zorgvuldig met je persoonlijke gegevens om. We denken goed na over de gegevens die we verzamelen en bewaren ze veilig. Wat we met je persoonlijke gegevens doen en waarom we ze nodig hebben, vertellen we in deze verklaring. Als je hierover vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. 

Dit privacybeleid kan van tijd tot tijd wijzigen als nieuwe ontwikkelingen daartoe aanleiding geven. Wij raden je aan om dit privacybeleid regelmatig te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent. Je ziet hier altijd de laatste datum van wijziging.

Dit privacybeleid is voor het laatst gewijzigd op 16 oktober 2018.

 

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van mijn persoonsgegevens?

Motivo b.v., gevestigd aan de Hanzelaan 338B, 8017 JL in Zwolle, is de verantwoordelijke voor de verwerking van gegevens zoals beschreven in dit privacybeleid.

 

Wanneer is dit privacybeleid van toepassing?

Dit privacybeleid is van toepassing op alle persoonsgegevens die Motivo.nl verwerkt van iedereen die deze website bezoekt.

 

Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die herleidbaar zijn tot jou als individu. Denk maar aan gegevens die jij invult bij contactformulieren, zoals jouw naam, telefoonnummer, adres of e-mailadres. Maar ook jouw ip-adres dat wij opslaan, zodra jij onze website bezoekt en waarmee wij jouw surfgedrag kunnen herleiden.

 

Van wie verwerken wij persoonsgegevens en hoe krijgen wij deze gegevens?

We krijgen de gegevens rechtstreeks van jou, wanneer je onze website bezoekt, bepaalde gegevens invult of contact legt met één van onze medewerkers.

In sommige gevallen ontvangen we jouw gegevens van anderen. Wanneer iemand jouw gegevens invult in een formulier krijgen we jouw naam- en adresgegevens. Ook kunnen wij gegevens krijgen van andere partijen, maar alleen wanneer jij die partijen toestemming hebt gegeven om bepaalde gegevens aan ons te verstrekken.

 

Welke gegevens verwerken wij van jou, waarvoor gebruiken wij die en hoelang worden deze bewaard?

Gegevens voor het beheer van een website.

Als jij beheerder bent van een website die wij hebben gemaakt, dan hebben we bepaalde gegevens van je nodig om jou toegang te geven tot ons content management systeem. Ook om eventuele problemen zo snel en effectief mogelijk op te lossen, of de website te verbeteren. Hiervoor verzamelen wij je naam, e-mailadres, ip-adres, werkadres, betaalgegevens en je telefoonnummer.

De gegevens zijn nodig om de overeenkomst uit te voeren die je met ons hebt gesloten. Op grond van de overeenkomst bewaren wij jouw gegevens tot 2 jaar naar einde van de overeenkomst. Daarnaast kun je op ieder moment een verzoek doen om jouw gegevens te laten verwijderen.

 

Gegevens over jouw contact met medewerkers van Motivo

Je kunt met ons bellen, e-mailen of een berichtje sturen via social media, zoals Linkedin, Facebook en Twitter. We kunnen je een volgende keer sneller helpen door jouw gegevens te bewaren. De aantekeningen over het klantcontact bewaren wij dan ook zorgvuldig. We bewaren deze gegevens tot 2 jaar na het laatste contact. Daarnaast kun je op ieder moment een verzoek doen om jouw gegevens te laten verwijderen.

 

Verbeteren van de website op basis van algemene informatie en webstatistieken

Wanneer je op Motivo.nl een pagina bekijkt, zie je ook andere pagina's die we aanbevelen (bijvoorbeeld onder een nieuwsbericht, portfolio-item of een blog). Deze aanbevelingen zijn gebaseerd op het artikel of de categorie waar je op dat moment naar kijkt. Deze aanbevelingen zijn niet persoonlijk: iedereen die dat artikel bekijkt, ziet dezelfde suggestie. 

Als we weten wie je bent (dan ben je akkoord gegeven met deze privacyverklaring), kunnen we onze dienstverlening voor jou nog persoonlijker maken. Al onze medewerkers kennen je en kan op basis van je surfgedrag en interesses goede aanbevelingen doen. Net als een medewerker in een winkel kijken wij waar jouw interesses liggen. We kijken daarbij niet langer dan twee jaar terug. Deze gegevens verzamelen we op basis van cookietechnieken en je IP-adres. We werken hierbij samen met HubSpot met wie wij een verwerkingsovereenkomst hebben afgesloten.

 

Wat we niet doen is deze gegevens delen met derden buiten onze organisatie.

Gepersonaliseerde e-mails

Op verschillende plekken kun je zelf je voorkeuren bij ons aangeven. Zo kun je bijvoorbeeld ergens een whitepaper of brochure opvragen of je aanmelden voor de e-mailnieuwsbrief. Als je dit soort informatie liever niet ontvangt, kun je je meteen afmelden voor nieuwsbrieven in de mail die je ontvangt.

Social media

Als je social media zoals Facebook gebruikt, kun je via 'like en share' knoppen op Motivo.nl artikelen die je leuk, nuttig of handig vindt, met je vrienden delen op je social media account. Motivo krijgt geen toegang tot jouw social media account. Wij raden je aan om het privacybeleid van de social media partijen waar jij een account hebt, goed door te nemen zodat je weet hoe je gegevens worden gebruikt en hoe jij je instellingen kunt aanpassen.

 

Hoe worden jouw gegevens beveiligd?

Motivo neemt veel maatregelen om jouw persoonsgegevens te beveiligen. Zowel op organisatorisch als technisch gebied. Wij hebben een groep specialisten in huis die dagelijks werken aan het beveiligen van onze systemen en het zoeken naar kwetsbaarheden. Door een strenge toegangscontrole zorgen wij dat jouw persoonsgegevens alleen toegankelijk zijn voor medewerkers waarvoor het noodzakelijk is dat zij daarmee werken. Daarnaast laten we bij Motivo.nl regelmatig onze beveiliging toetsen door externe experts. Geven we jouw gegevens aan iemand anders? Dan eisen we dat die ander net zo zorgvuldig met jouw gegevens omgaat als wij. Mocht je het gevoel hebben dat dit niet gebeurt, laat het ons dan weten via één van onze medewerkers. Ken je niemand? Gebruik dan ons algemene telefoonnummer of e-mailadres.

 

Welke rechten kun jij uitoefenen met betrekking tot jouw gegevens?

Recht op informatie

Jij hebt het recht op een begrijpelijke en transparante uitleg over hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten jij in dat verband kan uitoefenen. In dit privacybeleid leggen wij daarom uit welke gegevens wij van jou verzamelen en hoe wij met jouw gegevens omgaan.

Recht op inzage

Jij hebt het recht om te allen tijde inzage van ons te vragen in de gegevens die wij over jou beschikbaar hebben. Je kunt dat aanvragen via info@motivo.nl. Aanvragen verwerken wij binnen uiterlijk 30 dagen.

Recht op correctie

Jij hebt het recht om jouw persoonsgegevens te laten corrigeren als deze onjuist of verouderd zijn en/of om ze te laten aanvullen als ze onvolledig zijn. Je kunt dat aanvragen via info@motivo.nl.

Recht om bezwaar te maken

Jij hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw gegevens als jij het niet eens bent met de manier waarop we jouw persoonsgegevens verwerken. Zo kun je ons vragen om jouw gegevens niet langer te gebruiken voor gepersonaliseerde aanbevelingen op de website. Daarnaast geldt dit recht ook voor andere gegevens die we van je gebruiken op basis van ons gerechtvaardigd belang. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dat we de gegevens over je surf- en zoekgedrag vergeten en blijven vergeten. Ook dit kun je aanvragen via info@motivo.nl. Aanvragen verwerken wij binnen uiterlijk 30 dagen.

Recht op dataportabiliteit

Jij hebt het recht om gegevens die jij aan ons hebt gegeven in het kader van de overeenkomst(en) die je met ons hebt gesloten te ontvangen in een machine-leesbaar formaat, zodat jij deze gegevens kan bewaren in een database van jou of van een andere partij. Dit betreffen jouw naam-, adres- en woonplaatsgegevens. Je kunt dat aanvragen via info@motivo.nl.

Recht om vergeten te worden/verzoek om account te verwijderen

Jij hebt het recht om ons te verzoeken om alle gegevens die wij van jou hebben te verwijderen. Wanneer jij een verzoek indient om jouw account te verwijderen, zullen wij gegevens verwijderen die tot jou herleidbaar zijn behalve de gegevens die wij op basis van de wet moeten of mogen bewaren. Wij bieden jou de mogelijkheid om een verzoek in te dienen via info@motivo.nl.

Recht om een klacht in te dienen

Jij hebt het recht om een klacht in te dienen over de wijze waarop wij met jouw gegevens omgaan. Wanneer jij een klacht hebt, dan lossen wij dat het liefst zelf met je op. Neem daarvoor contact op met jouw accountmanager of via info@motivo.nl. Tot slot heb je het recht om je met jouw klacht te wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Vragen?

Als je nog vragen hebt over de wijze waarop Motivo.nl met persoonsgegevens omgaat, neem dan gerust contact op. We helpen je graag.

We werken met liefde samen