Design trends voor 2023

Innovatieve ideeën voor het komende jaar

Als designers bij Motivo BV houden wij ons voortdurend bezig met het volgen van de nieuwste webdesign trends. Het is onze taak om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op het gebied van webdesign en deze trends toe te passen in onze ontwerpen. In deze blog deel ik graag de webdesign trends van 2023 met jullie.

1. Minimalistisch design

In 2023 zal minimalistisch design nog steeds een belangrijke trend zijn. Het gebruik van witruimte en een eenvoudige lay-out is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar zorgt ook voor een betere gebruikerservaring. Een minimalistisch design zorgt ervoor dat de aandacht van de bezoeker op de belangrijkste inhoud en functies van de website wordt gericht.

 

Voorbeeld: Dropbox Paper

2. Geavanceerde animaties

Geavanceerde animaties zullen in 2023 ook steeds vaker worden gebruikt. Dit betekent niet alleen simpele bewegingen, maar ook interactieve animaties die de gebruiker helpen bij het navigeren op de website. Hierbij kan je denken aan scroll-geactiveerde animaties of animaties die de aandacht vestigen op belangrijke inhoud.

 

Voorbeeld: Pitch

3. Donkere thema's

Donkere thema's zullen in 2023 steeds populairder worden. Dit is niet alleen vanwege de esthetische waarde, maar ook vanwege de praktische voordelen. Donkere thema's zijn gemakkelijker voor de ogen en verminderen de vermoeidheid van de ogen bij langdurig gebruik van het scherm.

 

Voorbeeld: Enrise Tech+More

4. 3D-ontwerp

3D-ontwerp zal in 2023 steeds vaker worden gebruikt om webdesigns te verrijken. Dit kan variëren van kleine elementen zoals 3D-icoontjes tot grote, opvallende achtergronden. 3D-ontwerp zorgt voor een verhoogde visuele aantrekkingskracht en kan een gevoel van diepte en realisme creëren.

 

Voorbeeld: Icons8 - Handy 3D Hands

5. Personalisatie

Personalisatie zal in 2023 een belangrijke rol spelen in webdesign. Dit betekent dat websites meer gepersonaliseerd zullen worden om beter aan te sluiten bij de behoeften en interesses van de individuele gebruiker. Hierbij kan je denken aan gepersonaliseerde content, aanbiedingen en functies.

 

Voorbeeld: Accessible Brand Colors

De webdesign trends van 2023 zijn minimalistisch design, geavanceerde animaties, donkere thema's, 3D-ontwerp en personalisatie. Als designer bij Motivo BV vinden we het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends om onze klanten het beste design te kunnen bieden. We zijn enthousiast om deze trends toe te passen in onze toekomstige ontwerpen.

 

Vraag een gratis design aan

Auteur

Karime Tijssen

Designerd

Karime Tijssen

Website

Design