Wat maakt een goed design?

De perfecte balans tussen vorm, functie en esthetiek

Als designer bij Motivo BV kan ik niet genoeg benadrukken hoe belangrijk een goed design is voor een website. Een goed design zorgt ervoor dat bezoekers zich aangetrokken voelen tot jouw website en zich betrokken voelen bij jouw merk. Maar wat maakt een design eigenlijk een goed design? In deze blog leg ik uit wat een goed design onderscheidt van een slecht design.

1. Het design past bij de doelgroep

Een goed design is afgestemd op de doelgroep van de website. Het design moet passen bij de interesses en behoeften van de bezoekers van de website. Het is belangrijk om de doelgroep goed te begrijpen en daar het design op aan te passen. Dit zorgt voor een betere gebruikservaring en kan ervoor zorgen dat bezoekers langer op de website blijven en meer geneigd zijn om een conversie te doen.

2. Het design is functioneel

Een goed design is niet alleen mooi, maar ook functioneel. Het design moet bijdragen aan een goede gebruikservaring. Dit betekent dat het design intuïtief moet zijn en de bezoeker moet helpen om snel de informatie te vinden waar ze naar op zoek zijn. Een goed design houdt rekening met de manier waarop bezoekers zich door de website bewegen en zorgt voor een gestroomlijnde navigatie.

3. Het design is consistent

Een goed design is consistent in de hele website. Het is belangrijk dat het design van de website een samenhangend geheel vormt en dat alle elementen van de website goed op elkaar zijn afgestemd. Dit zorgt voor herkenbaarheid en maakt de website gemakkelijk te begrijpen voor de bezoeker. Een consistent design draagt bij aan een professionele uitstraling van de website.

4. Het design is onderscheidend

Een goed design is onderscheidend ten opzichte van de concurrentie. Het is belangrijk om een uniek en aantrekkelijk design te creëren dat de aandacht van de bezoeker trekt en ervoor zorgt dat jouw website blijft hangen. Een goed design kan ervoor zorgen dat jouw website zich onderscheidt van de concurrentie en kan bijdragen aan een hogere conversie.

5. Het design is up-to-date

Een goed design is altijd up-to-date en past bij de huidige trends en ontwikkelingen op het gebied van design. Het is belangrijk om het design regelmatig te vernieuwen en te verbeteren om bij te blijven bij de concurrentie en de veranderende behoeften van de doelgroep. Een goed design is nooit af en kan altijd worden verbeterd.

Een goed design is afgestemd op de doelgroep, functioneel, consistent, onderscheidend en up-to-date. Als designer bij Motivo BV vinden we het belangrijk om ons in te zetten voor een goed doordacht design dat bijdraagt aan het succes van onze klanten.

 

Vraag een gratis design aan

Auteur

Karime Tijssen

Designerd

Karime Tijssen

Website

Motivo

Design