Het CMS Liberiser

CMS

Bij Motivo hebben wij een Content Management Systeem (CMS) ontwikkeld genaamd Liberiser. Het is ontwikkeld op het open source framework Laravel. Dit CMS biedt de mogelijkheid om jouw website of applicatie zelf te beheren.

Waarom een eigen CMS?

Bij Motivo maken we voor iedere klant een website of systeem op maat. Geen eenheidsworst en geen concessies vanwege beperkingen in techniek of ux. Hiervoor is het ideaal om een systeem te hebben waarbij we volledig in controle zijn. Verder kunnen we met ons eigen CMS een website of systeem op maat maken en snel opleveren. 

Voordelen eigen CMS

Door direct een goede basis te hebben, kunnen we meer aandacht geven aan het toevoegen van waarde voor een klant. Waarin onderscheidt een klant zich van de rest en hoe kunnen we dat vertalen naar de website of applicatie. Goed te weten dat de basismodules zorgen voor snelheid in het proces en dat elke website of applicatie een eigen, unieke uitstraling krijgt. De eigen identiteit van de klant blijft gewaarborgd.

Een ander voordeel van ons Liberiser CMS is dat er geen extra plugins en applicaties hoeven te worden geïnstalleerd. Je voorkomt hiermee dat ze elkaar in de weg zitten. Het risico op “lekken” waardoor websites gehackt worden of niet voldoen aan de standaard van de rest van de applicatie wordt hiermee weggenomen/verkleind. We hebben zelf de controle over de keuze in ux en techniek en deze werken onderling uitstekend samen.

Welke functionaliteiten zitten er in Liberiser CMS?

Het Liberiser CMS zit vol met basisfuncties en modules:

 

Blokken

Je wilt graag pagina’s maken die eruit knallen en een rijke beleving bieden aan de bezoekers. Met de blokken kun je rijke content maken door het toevoegen van video's, afbeeldingen, quotes etc.

 

Formulieren

Bouw makkelijk en snel formulieren voor allerlei doeleinden. Bepaal zelf wie een bevestiging ontvangt van het ingevulde formulier. De inhoud van deze mail kun je uiteraard ook helemaal zelf bepalen ;-)

 

SEO

Standaard hebben we een SEO-plugin. Deze plugin kun je op elke module toepassen. Daarmee kun je de belangrijke data voor de weergave in de zoekmachine instellen. Ook bieden we een extra mogelijkheid voor het delen van posts op social media. Hiermee kun je bepalen welke content getoond wordt wanneer je een link deelt op social media.

Direct waarde toevoegen

Om nog sneller waarde toe te kunnen voegen, hebben we de plannen om per branche (zorg of non-profit) standaard modules klaar te zetten, zoals: locaties, diensten en verhalen. 

Toekomst

We blijven doorontwikkelen op basis van nieuwe technieken. Alle klanten kunnen profiteren van nieuwe functies. Daarmee kan je website langer dan gebruikelijk meegaan en wil je hoogstens na verloop van tijd een nieuwe uitstraling. Door de scheiding van front- en backend is dat ook geen probleem.

Auteur

Bert van 't Hul

Developer

Bert van 't Hul

Website

Non-profit

Zorg

CMS