Kinderen leren spelenderwijs rekenen met deze online rekenspellen.

ThiemeMeulenhoff

Samen met ThiemeMeulenhoff ontwikkelden we twee online spellen voor hun rekenmethode 'Alles telt Q'. Deze zet in op een positieve benadering, groei en ontwikkeling voor de leerkracht én de leerlingen.

Website

Door het inzetten van een online game kun je plezier maken en doelen behalen met elkaar combineren. Ook kun je door techniek het onmogelijke mogelijk maken. Allemaal goede ingrediënten om vooral kinderen te bereiken. Al eens gehoord van een vliegtuig die je bestuurt door de antwoorden op een rekensom? 

De strategie van de online games voor ThiemeMeulenhoff is de combinatie 'spelletje spelen' en 'iets bereiken' bij lerende kinderen. Een spelletje spelen is natuurlijk leuk, maar ook heel leerzaam. Zo help je bij het spel 'Waag de sprong' bijvoorbeeld een kangaroe over een ravijn te komen, door het oplossen van rekensommen. In het spel 'Vliegensvlug' stuur je een vliegtuig door de wolk met het geven van het juiste antwoord.

De ervaringen van de eerste basisscholen die met deze methode zijn gestart zijn erg goed. Kinderen vliegen door de stof heen! Aan het eind van ieder spel ziet de leerling zijn score. Op deze manier kan het kind én de leerkracht zien of er progressie zit in het leren van de stof. Specialisten van ThiemeMeulenhoff kunnen zelf de inhoud van de sommen beheren. Op deze manier kan een groot aantal redacteuren werken aan de vele duizenden opgaven in het spel.

Bezoek de website

Betrokken collega’s bij dit project

Stefan van 't Hul

Developer / UX designer

Stefan van 't Hul

Neem contact met Lennard op

Lennard Veldwijk

Online Specialist Zorg & Welzijn

Lennard Veldwijk

Contact