15 jaar vakmanschap online

Ons verhaal

2006-2010

Motivo is in 2006* opgericht door Lennard, Henk-Jan en Jelle. Vanuit hun studie gingen zij aan de slag en voor ze het wisten konden ze in 2009 het zolderkamertje inruilen voor een kantoor aan de Koestraat in Zwolle. Motivo werkte voor allerlei klanten, zo werden er websites en webapplicaties voor een grote accountant, een kerk en een online apotheek ontwikkeld.

2011

In 2011 verhuisde Motivo naar de Stationsweg in Zwolle en op die plek werd er een grote groei doorgemaakt. Het team en de projecten werden groter. Motivo werd met name ingehuurd door reclamebureaus als hun technische partner.

2012-2018

Vanaf 2013 transformeerde Motivo naar een fullservice internetbureau. Naast code-ontwikkeling werd meer en meer strategie, concept en ontwerp toegevoegd. Zo kwam er in 2013 een creatief directeur aan boord. Motivo werd een digital agency en ‘Creatief vakmanschap online’ werd het credo. Wij groeiden in deze periode van 6 naar 12 Motivianen.

In deze tijd werkte Motivo steeds meer voor zorgorganisaties en non-profitorganisaties. Onze eerste zorgklant kwam in 2014 voor een corporate website en in 2015 voor een sociaal intranet. En later in die periode werd Motivo online partner van non-profitorganisatie THDV.

2019

In 2019 gebruikten 20.000 zorgmedewerkers het sociaal intranet van Motivo. De oplossing werd steeds completer en slimmer. In de databases werden een opvallende trend geconstateerd; een hoog personeelsverloop van soms wel 30%. Dat gaf drang tot innovatie. Zo ontstond het bedrijfsonderdeel Sibi en werd er gebouwd aan een drietal SaaS producten.

In 2019 ontving Motivo de certificaten als bewijs voor de informatieveiligheid: ISO27001 en NEN7510.

2020

In 2020 werd voor Motivo en Sibi een eigen OPSP opgesteld. Deze strategieën geven veel richting en zijn nog steeds de basis. Motivo werkt aan de BHAG om het meest verrassende webbureau van Nederland te worden.

Na de totstandkoming van de OPSP had Motivo een sterker leiderschapsteam nodig om de strategie te verwezenlijken. Henk Gootjes trad toe tot het MT, samen met Lennard. 

Over de periode 2018 - 2021 schreef oprichter Lennard Veldwijk een tweeluik op LinkedIn: Oei, we groeien…en ik ook! en Verantwoordelijkheden in balans.

2021

2021 is het jaar dat de celdeling tussen Motivo en Sibi plaatsvindt. Het werken aan een andere BHAG zorgde voor een andere focus en andere belangen.

André Molenaar werd aangenomen als Algemeen Directeur bij Motivo, zodat Henk zich volledig kan focussen op Sibi. Lennard Veldwijk blijft actief bij Motivo, in de rol van online specialist en blijft lid van het MT.

*) Henk-Jan en Lennard kennen elkaar sinds 1985 (tevens hun geboortejaar). Ze lagen bij elkaar in de box.