Laravel + CMS

Techniek

Bij Motivo ontwikkelen we onze webapplicaties, portalen en (werken-bij)websites voor de zorg- en non-profit sector in het open source Laravel framework.

Ook ons Liberiser CMS is op dit Laravel framework ontwikkeld.

Laravel

We hebben de keuze voor Laravel gemaakt omdat:

  • Laravel is open source,
  • Laravel ontwikkeld is in PHP,
  • Breed gedragen is onder ontwikkelaars,
  • Goede documentatie beschikbaar is,
  • En goed integreert met front-end frameworks,
  • Tijdbesparend werkt.

Als toevoeging op het laatste argument; code die normaal veel tijd kost, wordt in Laravel binnen een paar minuten ontwikkeld door ingebouwde functies. Dit scheelt veel tijd in het ontwikkelproces en bij het onderhouden van de software.

We hebben twee blogs geschreven die dieper ingaan op de keuze voor Laravel.

Kennis

Al onze ontwikkelaars werken met Laravel. Zij onderhouden hun kennis op dagelijkse basis door het lezen van allerlei artikelen. Daarnaast wordt er met regelmaat Laravel-congressen bezocht.

CMS

Bij Motivo hebben wij een Content Management Systeem (CMS) ontwikkeld genaamd Liberiser. Het is ontwikkeld op het open source framework Laravel.

Dit CMS biedt de mogelijkheid om jouw website of applicatie zelf te beheren.

De motor up-to-date

Onze klanten investeren door de maandelijkse licentie in Liberiser. Daardoor kunnen wij blijvend ontwikkelen aan dit CMS. Daarnaast maken we gebruik van de ontwikkelingen op het open source framework Laravel.

De gedachte is dat we de motor achter de website up-to-date houden. Onze ervaring is dat een website na ongeveer vier jaar toe is aan vervanging. Doordat de motor, het CMS, nog steeds soepel draait is een grote investering niet nodig en hoeft alleen de buitenkant vervangen te worden.

Op deze manier zijn er klanten die al 10 jaar klant zijn en waarbij de website een aantal keer ververst is, maar de motor niet is veranderd.

Verder lezen?

Onze collega Bert heeft een blog geschreven over het Liberiser CMS: