«  Naar Over ons overzicht
Over ons

Waarom scrummen we?

Als je ons vraagt waarom we bij Motivo doen wat we doen, dan zeggen we: we willen impact  creëren. Dit doen we door online omgevingen te realiseren waar nieuwe verbindingen kunnen ontstaan. Bijvoorbeeld tussen mensen en de zorg die zij nodig hebben, tussen goede doelen en wie zich betrokken voelt, tussen een tof festival en zij die daarvan komen genieten.

  • Lennard
    Lennard Veldwijk
    Algemeen directeur

Scrum in praktijk met Jelle, Bert, Wouter, Charlene, Adinda en Stefan.In scrum hebben we een methode gevonden die past bij dit doel. Het kostte een periode vallen en opstaan om het scrummen in de vingers te krijgen. Inmiddels hebben we onze draai goed gevonden en zijn we echt eigenaar van het proces. We zijn enthousiast, want de werkwijze heeft zichzelf als efficiënt bewezen. Er zit vaart in het maakproces: we voegen 10-15% meer waarde toe in de tijd die we hebben dan bij onze eerdere werkwijze. Kortom: we kunnen zeggen dat jij als klant meer waar voor je geld krijgt.
 

“Ik heb Motivo leren kennen als een persoonlijk team dat kennis heeft, snel schakelt en met een aanstekelijke passie werkt. De grootste winst sinds we werken volgens de scrum-methode, zit in de communicatie. We zijn ervan overtuigd dat de scrum-methode een positief effect heeft op de kwaliteit en de impact van het eindproduct.”
Jules Reijnders - FSIN

Door te werken volgens de scrum-methode, werken we meer vanuit betrokkenheid en vertrouwen. Ook ontstaat er meer ruimte voor voortschrijdend inzicht en vormt veranderlijkheid niet langer een bedreiging. We vertellen je er graag meer over:

Betere beslissingen vanuit betrokkenheid

Als klant van Motivo maak je dankzij de scrum-methode veel mee van hoe jouw beoogde product ontstaat. Daar komt bij dat je als organisatie ook meer betrokken bent op je eigen bestaansrecht.
Want het is de why van jouw organisatie dat de zwaartekracht vormt in het verder beweeglijke speelveld dat de scrum-methode creëert. We zijn ervan overtuigd dat deze betrokkenheid in het maakproces van invloed is op de impact van het eindproduct.
Daarom scrummen we, want vanuit betrokkenheid neem je de betere beslissingen.

Meer value for money door voortschrijdend inzicht

Bij scrummen zit een organisatie niet eerst lange tijd aan een tekentafel alles uit te denken voordat het maakproces wordt gestart. We gaan vrijwel meteen aan de slag. Dat lijkt misschien kwetsbaar, want is er wel goed genoeg nagedacht over dat wat met zo’n vaart wordt gerealiseerd? Je zou kunnen zeggen dat het tegendeel waar is. Als je het denkproces en maakproces uit elkaar trekt, dán ben je kwetsbaar. In een meer robuuste werkwijze is er een gezonde dynamiek tussen denken en maken. In een dynamisch proces waarin denken en maken samen optrekken is er alle ruimte voor voortschrijdend inzicht om van invloed te zijn op het eindproduct.
Daarom scrummen we, want voortschrijdend inzicht voegt waarde toe.

Meer vaart door vertrouwen

Sectoren als het onderwijs en de zorg kampen met hoge werkdruk en personeelstekorten. De problematiek in deze sectoren wordt nogal eens toegeschreven aan de tijdrovende en vertragende administratieve rompslomp. Eigenlijk is niemand enthousiast hierover. Ook wij niet. Daarom zijn we blij met de scrum-methode. Deze gaat namelijk uit van vertrouwen. Vertrouwen in de deskundigheid van het bedrijf en in de samenwerking met de klant. Vertrouwen in wat er kan ontstaan als je ruimte geeft aan de flow van het maakproces. Scrummen verkleint overhead door nodeloze administratie en houdt de vaart erin. En jouw nauwe betrokkenheid is gewaarborgd, doordat ons kantoor de jouwe is tijdens het gehele proces. Onze lunch, koffie en pingpongtafel overigens ook!
Daarom scrummen we, omdat vertrouwen de vaart erin houdt.

Het proces is niet in beton gegoten, maar zo flexibel als de wensen van onze opdrachtgevers.Meer flexibiliteit bij veranderlijkheid  

In het proces richting een eindproduct wordt nogal eens geworsteld met de realiteit. Dingen pakken anders uit dan van tevoren bedacht was, en het aanpassen van plannen kost tijd en kan frustreren. De scrum-methode is een realistische methode die bij voorbaat rekening houdt met de verrassingen die de realiteit voor ons in petto heeft. Uitgaan van veranderlijkheid zorgt ervoor dat minder tijd en energie weglekken. Ook creëert het een speelse ruimte voor de kansen en positieve verrassingen die veranderende omstandigheden met zich meebrengen.
Daarom scrummen we, omdat alle tijd en energie gaat naar wat er echt toe doet: jouw impactrijke product.

Dus waarom scrummen we? Deze vraag hebben we hopelijk ruimschoots beantwoord. Wil je meer weten? Kom langs op de koffie, stel al je vragen en ontdek wat onze werkwijze voor jouw organisatie kan betekenen!

Neem contact op

We werken met liefde samen