GGD Noord- en Oost-Gelderland

GGD Noord- en Oost-Gelderland

In deze portfolio presenteren we ons recente project: de ontwikkeling van een toegankelijke website conform WCAG 2.1 voor GGD Noord- en Oost-Gelderland. Lees verder om meer te weten te komen over onze aanpak, de technische specificaties en de functies van de website.

CMS

Design

WCAG

Non-profit

We zijn blij om ons recente project, de nieuwe website voor GGD Noord- en Oost-Gelderland, te presenteren. We hebben deze website ontworpen met als doel om toegankelijk te zijn voor alle gebruikers, ongeacht hun vaardigheden en beperkingen. Om dit te bereiken hebben we samengewerkt met het team van GGD Noord- en Oost-Gelderland en onze eigen WCAG-expert Stefan. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een mooi, intuïtief en gebruiksvriendelijk design dat rust en professionaliteit uitstraalt en volledig in lijn is met de nieuwste WCAG-richtlijnen.

Navigatiestructuur

De website heeft een duidelijke navigatiestructuur en een intuïtieve gebruikersinterface, waardoor het voor alle gebruikers gemakkelijk is om de gewenste informatie te vinden. De website voldoet aan alle vereisten voor contrast, kleur en typografie en we hebben ook rekening gehouden met de toegankelijkheid voor gebruikers met gehoor- en zichtproblemen.

Uitgebreide zoekfunctie

Een van de belangrijkste kenmerken van deze website is de uitgebreide zoekfunctie. Deze functie is vriendelijk rondom tikfouten, maakt gebruik van keywords en zoekt in metadata die beheerders zelf aan pagina's toevoegen middels het CMS. Daarnaast biedt het boosted keywords aan waarmee beheerders pagina's vindbaar kunnen maken, zelfs wanneer bepaalde woorden niet op de pagina gebruikt worden, en biedt het key matching aan waarmee beheerders ervoor kunnen kiezen om bepaalde pagina's visueel uit te lichten bij specifieke zoekopdrachten. Dit maakt de zoekfunctie van de website zeer uitgebreid en gebruiksvriendelijk.

Het CMS

Bovendien hebben we het Liberiser CMS gebruikt voor het bestandsbeheer van de website. Dit heeft het voor beheerders gemakkelijker gemaakt om bestanden overzichtelijk te houden, te delen en te zien waar ze gebruikt worden.

Uitstekende prestatiescore

De website is gemaakt volgens de WCAG richtlijnen en heeft een uitstekende prestatiescore, met een Lighthouse-score van 89% op performance en 100% op accessibility, best practices en SEO. We zijn er trots op dat we een website hebben ontwikkeld die niet alleen voldoet aan de toegankelijkheidseisen van de overheid, maar ook toegankelijk is voor iedereen en gebruikers een uitstekende gebruikerservaring biedt.

Als je op zoek bent naar een toegankelijke en gebruiksvriendelijke website die voldoet aan de laatste WCAG richtlijnen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Ons team van experts is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van websites die niet alleen mooi en professioneel zijn, maar ook toegankelijk zijn voor alle gebruikers. We staan altijd klaar om te helpen en denken graag met je mee om een website te creëren die perfect past bij jouw wensen en behoeften. Bel ons gerust voor meer informatie of om een afspraak te maken. We horen graag van je!

Bezoek de website

Betrokken collega’s bij dit project

Bert van 't Hul

Developer

Bert van 't Hul

Celine Kooiker

Product Owner

Celine Kooiker

Karime Tijssen

Designerd

Karime Tijssen

Jonathan Hafkamp

Developer

Jonathan Hafkamp

Stefan van 't Hul

Developer / UX designer

Stefan van 't Hul

Remi Hindriks

Developer

Remi Hindriks

Maikel Oelen

Developer

Maikel Oelen

Neem contact met Celine op

Celine Kooiker

Product Owner

Celine Kooiker

Contact