«  Naar Werk overzicht
Werk

Gepersonaliseerd leren eenvoudig gemaakt

Klasseplan is een webapplicatie voor het maken van weektaken en groepsplannen in het basisonderwijs. Van veel methodes die gebruikelijk zijn in het primair onderwijs staan de planningen en doelen al kant en klaar in Klasseplan. 

Webapplicatie Klasseplan

  • opdrachtgever
    Nieuwleren
  • expertises
  • eindproduct
    Klasseplan
  • www

Gepersonaliseerd leren

Klasseplan maakt het mogelijk om voor leerlingen eenvoudig een gepersonaliseerd leerplan te maken. Van de meestgebruikte lesmethodes staan de planning en doelen al klaar in Klasseplan, waardoor het vooral een kwestie is van fine-tunen.

Vanuit de weekplanning is het mogelijk een taakkaart te maken voor elke leerling en voor de leerkracht. De leerling kan per dag en per vak zien wat hij gaat doen. In de jaarplanning kan voor het hele lesjaar aangegeven worden welke taken er gedaan moeten worden. Planningen kunnen uiteraard worden geëxporteerd en geïmporteerd. Minder werk en meer overzicht, dat is Klasseplan.

 

Case afbeelding

Klasseplan App

Ook hebben we een aparte omgeving voor de leerling ontwikkeld. Deze omgeving is ontworpen voor de tablet en smartphone. Zo kan de leerling zelf zijn of haar taken inplannen, geeft hij of zij aan welke onderdelen er afgerond zijn en reflecteert hij of zij op de doelen uit Klasseplan. 

Realtime te volgen

De leerkracht kan dit alles realtime volgen op het leerkrachtendashboard in de webapplicatie. Bovendien kan hij of zij met de telefoon in de hand de planning bijhouden of opmerkingen plaatsen. Minder werk en meer overzicht voor de leerkracht, dat hebben we gerealiseerd voor Klasseplan.

We werken met liefde samen