«  Naar Blog overzicht
Blog

De kracht van videocontent

Content is belangrijk, of het nu in de vorm van tekst of video is. In dit blog neem ik je mee in de wereld van online video's.

  • Lennard
    Lennard Veldwijk
    Algemeen directeur

Waarom video's?

De aandacht van bezoekers is vaak moeilijk te trekken en vast te houden. Goede, tekstuele content wordt vaak gescand in plaats van gelezen. Video's daarentegen, worden goed bekeken. Een video kan de aandacht van de bezoeker makkelijker vasthouden dan tekst. Zorg dat een video niet te lang is. Een video van 1:30 is goed, de maximale lengte voor een video is ongeveer 3 minuten.

Soorten video's

Er zijn veel verschillende soorten video's. Hier ga ik in een ander blog dieper op in. Die heb je nog tegoed. Hieronder alvast drie soorten video's die je zakelijk kunt inzetten.

Bedrijfsvideo

Een korte introductie van je bedrijf of product. Een goed voorbeeld hiervan is deze video van Countus. In 2 minuten wordt helder wat de kernwaarden van Countus zijn. Bedrijfsvideo's kunnen gedeeld worden via Social Media maar misstaan ook niet op de corporate website. Countus heeft deze video bijvoorbeeld een zeer prominente plek op de website gegeven.

Zelf hebben we onlangs een verhuisvideo gemaakt om iedereen te laten zien dat we verhuisd zijn. Deze video hebben we gepost op Facebook, LinkedIn en Twittter. Check de verhuisvideo!

Supportvideo's

Bij de verkoop van producten of diensten hoort support. Deze support kan geleverd worden via content op je website, maar kan ook met video's. Bekijk bijvoorbeeld deze video van JURA over het schoonmaken van één van hun producten.

Videoblogs

Naast het schrijven van blogs kun je blogs ook in videoformat gieten. Eén van de beste voorbeelden hiervan is de wekelijkse Whiteboard Friday van Moz, een bedrijf uit Seattle. Wekelijks lichten ze één onderwerp uit en bespreken dit in een videoblog van ongeveer 10 minuten. Videoblogs zijn uitermate geschikt om jezelf te positioneren als kennisinstituut. Daarnaast zijn ze, bij correct gebruik, ook goed voor de SEO van je website.

Platformen

Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende platformen en welk platform past het best bij de verschillende soorten video's?

YouTube

Het bekendste platform is YouTube. Als onderdeel van Google is YouTube marktleider op het gebied van video. Een groot voordeel is dat YouTube gratis is. Video's zijn makkelijk te embedden (in te sluiten) op je website en YouTube is na Google de grootste zoekmachine ter wereld.

YouTube is bij uitstek geschikt om een groot publiek bekend te maken met jouw merk. Daarnaast is het een goed platform voor blogs en supportvideo's.

Vimeo

Verhuisvideo op FacebookNiet zo bekend bij het grote publiek, maar een goede tweede is Vimeo. Een platform voor creatieven. Vimeo onderscheidt zich van YouTube door het ontbreken van reclame. De uitstraling van Vimeo is ook rustiger dan die van YouTube.

Vimeo is vooral geschikt voor professionals en creatieve bedrijven.

Facebook

Een vreemde eend in de bijt is wellicht Facebook. Facebook is het afgelopen jaar druk geweest met concurrentie bieden aan YouTube. Het grootste Social Media platform ter wereld biedt nu uitgebreide statistieken per videopost. Het automatisch afspelen zorgt voor meer views.

Het grote voordeel van Facebook is het bereik. Een groot deel van de doelgroep zit op Facebook, je bereikt in potentie dus een groot gedeelte van je doelgroep. 

Kortom, een video op YouTube èn een video op Facebook. Daarmee bereik je het grootste gedeelte van je doelgroep.

Tot slot

Als je aan video's begint, begin dan met een duidelijke strategie. Wat wil je bereiken? Een goed antwoord op die vraag brengt je al halverwege. Als laatste ben ik benieuwd naar de beste bedrijfsvideo die jullie hebben gezien.

We werken met liefde samen