«  Naar Blog overzicht
Blog

Motivo is ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd

En dus ging de champagne los. We werken veel met zorgorganisaties en willen groeien, daarom is het prettig dat onze informatiebeveiliging aantoonbaar juist is.  Maar ook voor andere klanten is dit goed nieuws. Hieronder zetten we 3 voordelen van deze certificering op een rij.

  • Jelle
    Jelle Witteveen
    Technisch directeur

1. Een streepje voor bij de selectie van zorgorganisaties

Waarschijnlijk heb je er al veel aan gedaan om te zorgen dat er binnen jouw organisatie op een verantwoorde manier met informatie wordt omgegaan. Het is namelijk belangrijk dat jouw cliënten en klanten daarop kunnen vertrouwen. De overheid verplicht certificatie niet, maar door certificering van ISO27001 en NEN7510 tonen we aan dat wij aan de eisen van de overheid voldoen. Dit zal helpen ons marktaandeel in de zorg te vergroten. Voor ons sociaal intranet voor de zorg,  maar ook bij corporate én recruitmentwebsites. Met onze certificaten, door een onafhankelijke, geaccrediteerde partij, tonen wij aan dat informatiebeveiliging binnen Motivo onomstotelijk goed voor elkaar is.

2. Als kapstok voor gestructureerd werken

Iedereen bij Motivo werkt op dezelfde manier en deze certificering helpt ons om de neuzen van onze medewerkers dezelfde kant op te houden. Wij werken doorlopend aan het veilig houden van informatie binnen onze organisatie. Dat betekent dat iedereen betrokken is en zich verantwoordelijk voelt.
Bovendien biedt dit onze medewerkers houvast bij de vraagstukken wat wel en niet kan op het gebied van het uitwisselen van informatie. Dat geldt voor collega's die al langer meedraaien in de organisatie, maar ook voor nieuwe medewerkers. Door een structurele benadering van informatiebeveiliging, wordt hen ook geleerd hoe zij informatie veilig kunnen houden. En dat is met het oog op online partnerschappen een prettig vooruitzicht.

3. Online innovatie in de zorg

Doordat wij de beveiligingsrisico's tot een aanvaardbaar niveau hebben gebracht en geborgt, biedt dit ruimte om nieuwe initiatieven op te starten. Onlangs is Henk Gootjes begonnen als directeur online innovatie in de zorg. De uitdagingen op de arbeidsmarkt in de zorg zijn groot, hierdoor zijn zorgorganisaties volop bezig met arbeidsmarktcommunicatie en het werven van medewerkers. Terwijl zorgorganisaties juist een hulpmiddel nodig hebben die bijdraagt aan het behoud en ontwikkeling van medewerkers. Die stap willen wij met hen zetten.

Wil je meer weten over informatiebeveiliging bij Motivo of met ons de reis maken om de beste intranet applicatie te ontwikkelen voor de zorg?

Neem contact met ons op

Meer informatie over deze certificering lees je op de website van Dekra.

We werken met liefde samen