Motivo ♥ Laravel 2/2

Waarom kiezen voor Laravel

In deel één beschreven we waarom we een moesten kiezen voor een ander framework. Het beperkte de groei van Motivo.

In dit blog lichten we toe waarom we kozen voor het open source framework Laravel, aan de hand van de volgende onderwerpen: 

  • Kosten; 
  • Continuïteit; 
  • Veiligheid; 
  • Performance en 
  • Maatwerk.

Kosten

Doordat we op basis van Laravel ontwikkelen kunnen we gebruik maken van alles wat door veel andere ontwikkelaars is ontwikkeld. Dit bespaart veel tijd. Tegelijkertijd zijn we ook flexibel in maatwerk, omdat Laravel hiervoor ontwikkeld is. Dit is een groot voordeel ten opzichte van open source CMS-en zoals Wordpress of Magento, waar dit minder eenvoudig is.

Veiligheid

Laravel helpt de website te beveiligen door te beschermen tegen de meest ernstige veiligheidsrisico’s: SQL-injectie, vervalsing van aanvragen en scripting op meerdere sites. We kunnen je uit de eerste hand vertellen dat het framework fanatiek wordt bewaakt en dat de code door meerdere personen is doorgelicht. Onze veiligheid is gewaarborgd in onze ISO27001 en NEN7510 certificaten.

Performance

Vaak heeft een open source CMS veel standaard functionaliteiten die niet allemaal gebruikt worden. Daardoor zijn deze websites vaak traag. Ook komt het voor dat uitbreidingen (van bijvoorbeeld plug-ins) niet naadloos op elkaar aansluiten, of dat een update conflicten en vertragingen veroorzaakt. Wij houden het beheer van deze code centraal. Hierdoor blijft de code schoon, snel en stabiel.

Maatwerk

Laravel wordt geleverd met een goede set ‘codebibliotheken’ en onderdelen voor het beheren van zaken als sessies, gebruikersauthenticatie en e-mail. Daar maken we graag gebruik van. Tegelijkertijd geeft Laravel ons veel vrijheid en controle over hoe we zaken structureren.

Al met al biedt Laravel de perfecte balans tussen maatwerk en meeliften op de community.

Bronnen

Motivo