Waarom een eigen CMS?

En geen open source CMS

Wij krijgen regelmatig de vraag: Waarom hebben jullie nog een eigen CMS? Is dat niet ouderwets met CMS'en zoals Wordpress?

Ja, zo zou je het kunnen zien. Maar, weet jij hoe de code van Wordpress in elkaar steekt? En of Wordpress helemaal veilig is? En waar de ‘achterdeurtjes openstaan’ voor hackers?
Wij kunnen ons indenken dat het antwoord is: ‘Nee, eigenlijk niet, maar ik ga er vanuit dat mijn webbureau dat wel weet’. En daar mag je ook zeker vanuit gaan!

Een veilig CMS

Waarom wij graag willen weten hoe de code in elkaar steekt? Dat heeft te maken met onze focus op oa. zorg- en welzijnsorganisaties. Het veilig borgen van gegevens is voor alle sectoren belangrijk, maar voor de zorg des te meer. Voor ons is de belangrijkste reden dan ook: veiligheid. Voor veel van onze klanten is die veiligheid erg belangrijk. Een apotheek waar men online medicatie kan bestellen is gebaat bij een veilige omgeving. Je wilt natuurlijk niet dat de gegevens van je cliënten of medewerkers in handen komen van kwaadwillenden. Hetzelfde geldt voor de gegevens die in onze portalen worden opgeslagen.
Onze security officer weet van de hoed en de rand als het aankomt op de veiligheid van ons CMS Liberiser. Al het harde werk om ons CMS veilig te houden, loont ook. Onlangs zijn wij weer opnieuw ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd.

Maatwerk CMS

Ons Liberiser CMS wordt ontwikkeld door ons ontwikkelteam. Binnen dit team vindt overleg plaats over de te programmeren functies en het schrijven van de code. Zo spreekt iedereen dezelfde taal en is het minder foutgevoelig. Wij kennen het CMS door en door en daarom is maatwerk mogelijk. Ons eigen CMS zorgt ervoor dat wij een systeem kunnen maken dat aansluit op de wensen van de klant. De basis is voor iedere klant hetzelfde, maar vanuit daar wordt het CMS aangevuld met maatwerk. Denk bijvoorbeeld aan een inlogomgeving, maar ook aan koppelingen met bijvoorbeeld AFAS. 

Geen open source?!

Doen jullie dan helemaal niets met open source? Ja zeker wel! Ons CMS is gebaseerd op Laravel; een open source framework.  Waarom wij voor Laravel hebben gekozen en waarom wij er van houden lees je in onze blogitems Motivo ♥ Laravel 1/2 en Motivo ♥ Laravel 2/2. En wie weet wat de toekomst ons nog meer brengt!

Motivo

CMS